Alle innlegg i kategorien Teiknekvitter

Referat frå landsmøtet i målungdommen

Gjætlskrik frao sør

Ein av dei langvegsfarande landsmøtedelegatane var Emil, best kjend som Steinraus på nettet. Han har lagt ut eit noko subjektivt og selektivt referat frå landsmøtet på bloggen sin, og det er artig lesing.

Eg var på arbeid på fredagen, så eg gjekk glipp av sjølvsagte leiaren av Noregs Mållag som heldt ein helsingstale, slik gjenfortald av Steinraus:

"Sidan talar andre, hjå dei leidaren for Noregs Mållag. Høvdingen snakkar åt småhøvdingane. For målrørsla er liksom ein samling høvdingar, som alle fer i kring med sitt og slær eit slag for krinsane sine. Han reiser seg, blir større enn furutoppar og kastar ut eit jotunbrøl. Og liksom jotnar talar han ikkje reint, men i likningar: Målungdomen, dei ero som den flytande stearinen i eit ljos. Dei er frie radikalar, ligg nærast flammen og gjev næring åt logen ? før dei kjenner byrda på skuldrane og stivnar til med åra."

Frå fleire hald (f.eks. frå Sara på Twitter) har eg fått høyre om at mållagsleiaren ein gong i tida har hatt ei noko spesiell bøying av verbet å spise: spise - spis - speis - spåse.Eg skulle gjerne vore der og sett Øvregård, kanskje snakka litt med han, kanskje endeleg fått att det bildet med han og ein Yoshi. Menmen, det kjem nok fleire anledningar til det.

(Teikneserie) Yoshi-barna leikar med dativ

(Teikneserie) Lilleblå går opp til eksamen

Retusjert, schmeschutert...

Kaptein rettskriving 2Kaptein rettskriving slår til att. Denne gongen mot politikarar som bruker så mange ord og uttrykk for å seie ingenting over hovudet på folk flest. Dette er litt utanfor ansvarsområdet til Kaptein rettskriving, difor er han i tvil om kva som er rett å gjere, men han bestemmer seg heldigvis for å køyre ein Shoop Da Woop (for du kan vel meme-et ditt?).

Eg er på jobb i dag. Sidan halv åtte. Det har vore 16 folk innom, og to den siste timen. Noko må eg då gjere.

Paint-teikneserie: Kaptein Rettskriving

Eg har kjøpt meg Microsoft Arc Mouse til å bruke med Vesla. Museplata hennar er ikkje like kjekk å teikne med som på Mac-en. For å teste musa, har eg teikna ein teikneserie i Paint for dykk. Helten heiter førebels Kaptein Rettskriving. Det kan hende dette blir den einaste episoden.No er det slik at eg på ingen måte vil oppmode til vald mot særskrivarar. Eg er tilhengjar av ikkje-vald og vil heller lære dei som skriv "Dag's tilbud" i all offentlegheit korleis ein eigentleg gjer det. Ein drit seg ut ved å skrive slik, og barn, unge og andre blir påverka av alle skrivefeila omkring seg, og snart skriv dei jo feil sjølv. Å seie frå når ein ser alvorlege skrivefeil på open gate er å ta samfunnsansvar.

... berre at eg aldri gjer det. Eg lagar heller teikneseriar.

Utan Internett

Eg har no vore utan Internett i over eit halvt døgn, og sjeldan har eg følt meg så lamma ein laurdagskveld. Men noko fekk eg då ut av det:

Eg oppdaga nokre skrivefeil: Der det står "nettet", har t-en hamna utanfor kanten, og der det står "liva vår", skal det sjølvsagt stå "liva våre". Ikkje drep meg.

Sunt?
Nei, serr, kva skal det bety at kløver (?) og fotball er sunt? TineMjølk, altså...

Dagens maktdemonstrasjonar

I dag har eg
... sprunge frå Hausmanns gate til Oslo S på fem minutt


... vaska og skrubba ein terrasse for hand
... bore eit skap ut huset og gjennom ein liten skog og inn att på andre sida av huset, saman med bror min


... bore eit anna skap opp trappa, fordi det var enklare. Trudde vi
... hugsa å ta på meg solbrillar slik at eg ikkje fekk vondt i hovudet
... kutta opp fingeren på ein isboks (ja, ein isboks)... fått terrasserens inn i kuttet... Det svei..

Mjølkefrustrasjon i teikneserieform


Norsk forsommar

Sommar snart?
Sjå ut! Det er sol, blå himmel, knoppar og små blad på trea, kvitrande fuglar! Det ser jo varmt ut!

Men ute er det sjølvsagt sur vind, kald asfalt, kalde skugge...

Måtte illustrerast.

Yoshi trur han kanskje er lurt


Er det berre meg, eller er dette litt...

... skummelt?
For ei stund sia viste Marta meg kor artig færøysk er. Etter det har eg lese ein del på færøysk wikipedia, og det er jo kjempeartig, for ein forstår ein masse av kva det står. Så eg har fått lyst til å lære meg færøysk og har sett at om eg skal gå på UiO, så kan eg ha færøysk som støttefag. Det er jo godt å vite om eg skal byrje der!

Så er greia at litt etter at eg har lese masse om Færøyene, bestemmer eg meg for å lese boka Buzz Aldri, hvor ble det av deg i alt mylderet av Johan Harstad. Og gjett kva - i boka dreg dei til Færøyene.

Boka handlar òg litt om Buzz Aldrin, som var den andre mannen som gjekk på månen, og tilhøyrande romfartshistorie. Medan eg har lese denne boka, har eg høyrt masse på songen Human Frontier av Neo, som var min favorittsong i Melodifestivalen i år, men som rauk ut i andra chansen. I dag las eg teksten, og trur du ikkje songen handlar om Armstrong, Aldrin og månelandinga? o.O Sjølvsagt gjer han det.

No byrjar det å bli litt skummelt.

Korleis hadde Yoshi sett ut i ein gamal teikneserie?
Kanskje noko slikt? Eller den lengre nede, utan det kvite i auga?


Hmm... 

Illustrerte utklipp! OMGlol!!

Litt meir
Eg lova både dykk og meg sjølv å teikne fleire slike, og no har eg gjort det. Utklippa er gamle, då eg ikkje har kome over så mange godbitar i det siste. Som vanleg særs frittståande tolkningar av situasjonane. ^^

Dagens kvardagsproblematikk:
Dette spørsmålet stilte jeg meg i dag tidlig da jeg skulle kaste søpla mi i en søppelkasse som ikke var der. Hvordan i all verden skal man få kastet søpla, når det ikke finnes en søppelkasse i nærheten? Er det rart det er søppel på bakken? Nei, det er faktisk ikke det.
- Jente, ukjent alder. Det er merkeleg, det der. Søplet går jo rett i bakken om ikkje søppelkassa er der for å ta imot.

Illustrasjonen:
Dagens dristige:
jo nå er det første time og jeg sitter og lissom skal gjøre engelsk..
men jeg følte for og blogge, selvom det er litt nervepirende.
- Jente, 14 år. Blogg - den nye lommelerka?

Illustrasjonen (klikk for større versjon!):


I den nedste ruta skal ho liksom bli litt rusa av å blogge. Eg veit ikkje heilt kor tydeleg det kom fram..

Eg fann ut kvifor Flash dreiv og hengte seg opp. Eller, ikkje kvifor, men til kva tid. Det var konsekvent då eg fargela. Så no har eg ikkje fargelagt. Vonar det ikkje drep opplegget.

Fordi Yoshi-barn er så søte.

Flash er tilgitt
Sjølv om Flash-programmet berre avslutta av seg sjølv i går, har eg no tilgitt det, så eg har teikna litt meir. Eg tenkte fyrst at eg skulle teikne nokre Yoshi-barn som gjer ting eg likar å gjere. Ser du kva dei gjer, alle saman?... og så vart eg ramma av ein intens lyst på kakao med krem, men det slo meg at Yoshi-barna ikkje greier å bruke kremtoppboksen aleine. Korleis vil dei då gjere det?Det er bra det er åtte stykk av dei, så kan dei ta to koppar samstundes. Jess.

Og elles, då? Står bra til med nynorsken?

Dialektslære... ^^

Eg har hatt dialektslære i dag. Vi snakka om rulle-r og skarre-r.

Men vi gløymte skalle-r og skrulle-r.

Berre for å illustrere skrulle-r.


skulle-r-illustrasjon
Pga. mellomtenarinnstillingar på skulen, kunne eg ikkje bruke ImageShack som vanleg, eg googla då etter ei anna opplastingsside, men der gjekk det visst ikkje an å "hotlinke". Det såg eg ikkje før Lisa kommenterte det. xD Men eg har altså teikna det sjølv.

Eg utfordrar deg til å teikne skalle-r. Det skal altså vere ein same som snakkar nordnorsk med sær r. ^^

Sjå kva kvitrefuglen har fanga

Kvitrefuglen har fanga eit lite Yoshi-barn. Han skriv ei helsing.Ja, gjett kven som er attende.

Eg hadde eigentleg teikna ei skikkeleg fin teikning av kvitrefuglen og to Yoshi-barn, men så bestemte Flash seg for å avslutte utan grunn. Teit. Så då vart det ei rask strekteikning, og no må eg springe til bussen.

Meir om dette seinare!

Teiknekvitter: Kommentarinflasjon

Teikna litt
Merk at eg har skrive på bokmål i desse teikningane. Det er eit liiiiite poeng i det. ^^
Nyaste kvitter

Nyaste attkvitter


Kategoriar

Månadleg arkiv

Lenkjeliste

hits