Alle innlegg i kategorien Biletkvitter

Åh, Vestland, Vestland

No er eg faktisk ved Voss! Vi køyrde eit stykke ut frå sentrum, og det er ikkje spesielt tett mellom husa her, så eg er ikkje sikker på om eg lenger kan seia at eg er  Voss. Men ved.

Og du gjetta heilt rett, eg er her på grunn av nynorsken. Målungdommen har landsmøte til helga, så i dag er det landsstyremøte. Eg er ikkje delegat eller observatør for noko lag til landsmøtet i år, men eg sit stadig i landsstyret, så eg er no her i dag. Nattog hit i natt og nattog heim i natt. Inga overnatting. Jaja.

Ein venn i veska

Lillerød blei med ein tur til Voss, gitt.

... på eventyr, kanskje?

Vi bur i hytta til ein slags hoppklubb eller noko. Hytta har eigen Taxi.

Ord strekk ikkje til.

Og her sit Lillerød og bloggar. Til din store glede, kanskje!

No skal vi i gang med landsstyremøtet. Eg har sove ein time i natt, så eg skal gå og hente meg ein kopp kaffi før møtestart.

Meir julepynt

Eksamenane er ferdige, så langt veit eg at eg har fått ein A og ein B! Eg ventar spent på dei andre to!

Imens har Fredrik komme med jolestjerner til meg, så Storesvarten har pynta opp litt.

Storesvarten vil gjera godt igjen

Fjerde luke

Kven har yoshibarna ikledd nisselue i dag?

Storesvarten får kjeft

3. desember

Snøen lar vente på seg, så Storesvarten gjer sitt for å laga jolestemning i heimen. Og sova, så klart.

2. desember

Latsabb.

1. desember

Eg laga alt med iPhone-en. Og no merkar eg kor lett det er å vingle mellom "vi" og "me" (dei små skal jo seia "me", eigentleg). Eg treng ein korrekturlesar.

Drodling frå styremøte

Eg drodla litt på styremøtet i studentmållaget. Kos.

Hulter til bulter

Har du sett på Uti vår hage?

Kremtoppar og Mokkabønner må alltid stå hulter til bulter, og det gjer dei enno! Artig med det.

No sit eg på kontoret aleine og les gjennom denne vekas avis. Dette er ein jobb eg trivst veldig godt med, om nokon lurte. Eg får sitta fleire timar i veka og drive med nynorsk. Kva meir kan ein gut spørja om?

Full blekksprut

Hei! Tenkte eg skulle poste eit livsteikn!

Den siste tida har eg funne alt anna å halde på med enn å kvitre. Noka unnskylding eller forklaring tenker eg ikkje å komma med, men her er eg no.

Sidan sist har eg kjøpt meg iPhone igjen, og i den anledninga har eg lasta ned Blogg.no-appen. Eg prøver å få bildet midt i teksten.

Google "drunk(en) octopus", så skjønner du kva det går ut på. Denne fann eg på ein gutedo på Blindern. Ikkje eg som har fare med tusj, altså.

Ellles har eg lese nokre gode bøker i det siste! "Når ein fyrst skal skyte nokon" av Arnfinn Kolerud, "Ivar Nimme" av Arne Hjeltnes, "Saganatt" av Frode Grytten, "Prøvetid" av Edvard Hoem. Sjekk ut! No for tida er eg spent på den nye til Ragnar Hovland.

Koss gjeng det med deg?

Smådrypp frå Nord-Trøndelag

Språket er ikkje laga til å skildre terroråtaka i Oslo og på Utøya 22. juli. Eg skal likevel skrive eit innlegg til minne om ein av dei omkomne, Håvard Vederhus, som har betydd og betyr mykje for meg som politisk engasjert menneske, sjølv om han ikkje var ein personleg ven. Det har tatt tid for meg å koma gjennom det som skjedde, først hadde eg ein fysisk reaksjon med sjokk og kvalme, eg greidde ikkje eta eller sova, og så hadde eg ein veldig emosjonell reaksjon. No når alt er "over" og gjerningsmannen er tatt, dei omkomne identifiserte og livet så smått har begynt å gå vidare igjen, skal eg prøve å ta opp tråden her på bloggen. No først kjem nokre smådryp frå turen til Nord-Trøndelag.

Kva betyr teiknet til venstre? Søstera mi og eg prøvde å forstå kva det var, og vi gjetta rett. Ser du kvamannenden kjønnsnøytrale strekmannen gjer?

Utafor garden til onkelen min, som fylte 70 år, såg eg denne lappen på ein postkasse. Ved sida av postkassene sine har dei ei raud postkasse til utgåande post, for at dei skal slippe å dra til nærmaste postkontor (som er veldig, veldig langt unna - jamfør dei neste bilda). Der fann eg denne språkperla:For å koma seg til garden der onkelen min no bur, og der mor mi vaks opp, må ein køyre langt ut mot kysten. Langs den snirklate vegen ligg det andre gardar, og det blir lengre mellom gardane jo lengre ein kjem frå dei meir urbane strøka. Det ser om lag slik ut.Verken asfalten eller mobildekninga går heilt ut til der onkelen min held hus. Her ute blir det meir stille enn eg har opplevd nokon annan stad, og det er utruleg deilig.Så ei anna språkperle frå ei gammal utgåve av ei lokalavis (eg gløymde å skrive ned namnet!) eg fann i dei gamle sakene til besteforeldra mine. Det var mykje nynorsk i Nord-Trøndelag før, men no er han nesten forsvunnen derifrå. Men då mor mi vaks opp, las alle søskena Norsk Barneblad. Eg fann òg gamle utgåver av Dag og Tid i eskene. Kjekt.For dei som vil lese heile artikkelen, har eg lasta opp eit større bilde på Twitter, kor eg forresten har bytt namn til Vegardbeid. Det finst framleis folk som ikkje forstår ordspelet.

Nynorsken held stand hos Grensen Libris

Når eg først har begynt å dokumentere all nynorsken hos Libris i Grensen, så kan eg jo ikkje slutte? Eg har ikkje vore der på år og dag no, men i dag var søs og eg innom ein tur for å sitta i kafeen og bestille trøndelagstur på nettet. Ein lapp fortalde oss at nettet var nede, men lappen var på nynorsk, så det gjorde ikkje noko.Like ved sida av, hang ein ikkje fullt så sjarmerande lapp på byråkrat-bokmål:Eg følte plutseleg at eg stod i ein etat og skulle søke om løyve til å drikke kaffi. Kva med å skrive noko hyggeleg, som "Det er berre plass til to barnevogner i kafeen, men vi har meir plass i første!"?

Til slutt har eg eit bilde av eit klistremerke eg såg på Majorstua t-banestasjon her om kvelden. Lurer på kven som klistrar opp slike. Eg liker det.

Bildebonanza!

Her kjem ein bilderik gjennomgang av førre veke!

Gråvêr og finvêr

Den siste veka har liksom markert overgangen frå grumsevår til sommar, eller noko slikt. No blir det heilt sikkert gråvêr igjen før sommarvêret kjem for fullt, men det er berre hyggeleg. Her er eit bilde av den tjukkaste, kraftigaste rengbogen eg har sett! Han gjorde seg ikkje så godt på bilde, då..

Landsstyremøte i Nordmarka

I helga var eg på landsstyremøte i Norsk Målungdom, og vi var på ei hytte i Nordmarka. Eg var litt skeptisk og håpa på ein meir eksotisk plass, men då vi tok t-banen oppover mot Frognersetra og såg den fantastiske utsikta, følte eg nesten at eg var på Vestlandet, så valet av stad var godkjent!

Eg var òg heldig med bordplasseringa, så om eg løfta blikket, såg eg ut døra og rett ut på dette:Hytta var for øvrig eigd av BUL (Bondeungdomslaget), og då vi skulle dra, var det nokon som plutseleg oppdaga at det stod "B.U.L." i rekkverket (eller kva no den rette termen er). Det synest veldig godt på bilde (i motsetning til regnbogen):Snedig!

Marknadsføring som fungerer

På veg til butikken oppdaga eg og kjærasten min ein utruleg søt veranda/alkan/terasse! Men så slo det oss at det var noko anna, for verandaen/alkanen/terassen var heilt utilgjengeleg:

Det viste seg å vere reklame for eit spiseri. Kreativt, og veldig søtt! (Servitøren var òg veldig søt.)

Ball!

Oslo kommune har endeleg sett opp volleyballnett på banane i Oslo. Det betyr at eg har spelt mykje volleyball dei siste dagane, og sidan eg neppe får pengar nok til å bevege meg utombys i sommar, blir det mykje volleyball då òg. Volleyball er kjempegøy.

Rettskrivingsperle på ICA

Bildet talar for seg...Helga

På laurdag er det ESC-finale, og eg gler meg som ein unge. Det er ikkje for musikken, men for heile stemninga og opplegget omkring. Kjærasten min feirar bursdagen sin den dagen, så det blir god mat, god stemning, kjekke folk og ikkje minst spenning! La oss håpe det blir betre enn i den første semifinalen, kor både produksjonen, lyden og stemmegivinga var katastrofal. Tidenes antiklimaks då Norge rauk ut..

Og om eg har ein favoritt? Det blir vel anten Tyskland eller Ungarn. Elles er det veldig, veldig mykje ræl, tradisjonen tru..

Eg har forresten fått eit fint brev frå ein viss lesar, og i konvolutten låg det noko kjempeartig! Men det får vi sjå på i morgon...

Supermån(e)dag

I går kveld var månen ekstra stor. Ikkje så lett å få bilde av bak skyene, men inkje bilde er mislykka når ein har med ein Yoshi.

Nynorsk VM-feber hos vestkantsvenskar

Eller noko slikt

Eg prøvde å samle alt innlegget handlar om i eit verballaust setningsemne, og resultatet kunne fint vore på trykk i Dagbladet. Eg skulle altså fram til dette bildet, teke utafor Volt på Storo storsenter i Oslo, som eg posta på Twitter:


(Sånn, no er bildet på plass òg.)

... men det er noko som må korrigerast:
- Storo storsenter er like langt austafor Akerselva som eg bur vestafor, altså kring 100 meter.
- Volt er ikkje utelukkande ein sossebutikk, dei har mykje dei same kleda som andre.
- Dei som jobbar der er ikkje svenske, så vidt eg har høyrt.
- Det heiter "heja" på svensk.

Menmen. Det hadde iallfall noko med nynorsk og VM å gjere, så eg føler eg har turvande på det reine..

Heftig vind og ... nynorsk?!

Eg skulle eigentleg fotografere dette skiltet fordi det var blåse nesten heilt ned i bakken, men så fekk eg ei kjekk overrasking! Joker-skiltet var jo på nynorsk!

Det er ikkje berre snøen som blæs sidelengs i Oslo i dag, altså!

Biletkvitter!

Endeleg kjem det eit biletkvitter igjen! Det er jo mange månader sidan sist! Litt plukk og miks frå dei siste dagane:


Fin lapp på nynorsk-Libris!Allergi-medisin er ti gonger så effektiv saman med øl. Lovar.


Ti år i skolekorpset. Oppdrag utført.


Stakkars dei som skal kjøpe Bugge Wesselhoft-CD-ar. For eit dilemma!


Las på bloggen til Gard på iPhone-en og måtte ta skjermdump av dette. Håpar Gard les det.

Hmm.. Kunne med fordel hatt fleire bilete her, ja... Jaja.

For å halde fram trenden med å skrive litt om livet mitt heilt til slutt, så kan eg fortelje at eg frå nyttår skal bu aleine, i ein studentbustad i Oslo. Eg har ikkje gjort det slutt med kjærasten, eg skal berre bu for meg sjølv. Saman med Yoshi-barna, sjølvsagt. Eg skal heldigvis ikkje dele kjøkken og bad med nokon andre enn meg sjølv, så eg trur det skal bli så fint, så fint. Men det er ikkje heeeeilt offentleggjort enno, kjenn dykk spesielle.

Bilete frå nynorskland


Fine Volda.Nokon i Volda som treng ny sykkel? Lapp frå Spinneriet.


Ørsta er ganske daud og folketom før tolv på laurdagar.


Ørsta Amfi med fjella i bakgrunnen.


Ivar Aasen er ein del av dagleglivet i Ørsta.


Her bur folk og fjell hand i hand. Sånt no ha'kke vi i by'n.


Kyrkjegarden i Ørsta. Ivar Aasen ligg ikkje her.


Masse nynorsk i både Ørsta og Volda, men ikkje heilt perfekt.
Skiltfetisjen min kombinert med nynorskfetisj. Nam.


Volda.


Meir Volda.


Ferje utafor Volda.


???


I Volda har dei framleis kjønnsdiskriminerande skilt. Fyddå.


Ivar Aasen sit utafor...


... Ivar Aasen-hotellet.


Fin utsikt frå fjellet.


Dama i resepsjonen fortalde vegen til ein fin tursti. "Det er masse folk der, alltid, de kan ikkje ta feil!". Vi fann vegen, men ikkje så mange folk.


Meg på Ivar Aasen-tunet. Ja, dette er faktisk meg.

Kjem kanskje meir.

Oppdateringskvitter, kvirrrrrrrrrr

Greitt, det blir lite kvitter om dagen, av heilt naturlege og forståeleg grunnar. Men fortvil ikkje! (Eg har 42 ulasne e-postar, forresten) No kjem eit ordentleg multimediumkvitter med alt du ønskjer deg!

Språk! Det er vanskeleg, det...
Det heiter altså TV-ar eller tv-ar (på bokmål -er), ikkje noko anna. Mange skriv likevel "TV'ar" og liknande, men "TVér" må vere det mest interessante aksentteiknet eg nokon sinne har sett.

Her har skribenten openlyst teke ei sak frå ei dansk eller svensk kjelde. Setninga "... trekker seg fra midlertidig tilbake fra politikken for at donere en nyre..." inneheld infinitivsmerket "at", som ikkje er heilt regelrett i norsk.

Eventyrleg studium.
Eg freista å zoome inn på gateskiltet over gata for trikkestoppet Blindern, kor det står "Eventyrveien". Det gjekk ikkje så bra, så eg får gå nærmare og ta eit betre bilete i morgon.

Lillerød: Korleis skal vi angripe dette?

Lillegrønn: Eg vil ta på det og ete det, men eg har for korte armar.

Oppfølgjaren til "Lærebok i norks".

Grønland Basar! Eg måtte hit for å få tak i nynorsksprudlevin i dag. Aldri vore der før, det var koseleg og kjekt og langt finare enn eg hadde frykta.Eg viste legitimasjon uoppfordra, og fekk denne. Det var litt kjekt. Må gå oftare på polet.

God natt!

(Eg har framleis 42 ulasne e-postar... I morgon, i morgon, i morgon, i morgon...<- lærdom frå spansktimane!)

Uskikkelege Yoshi-barn

(I bakgrunnen: ... og eg berre "kva var det eg sa?", liksom, og dei berre "blablabla" og fingra i øyra, sant, og eg berre "alle må jo forstå at Eclipse ikkje kan vere betre enn New Moon" og dei berre "whatever, kebab?" ikkje sant...)
Lilleblå: Neimen, kva har vi her? Er ikkje det den nye leika til Vegard?

Lilleblå: Lillegul! Kom og sjå!

Lillegul: Åja, er det den! Den vi barna ikkje får lov til å røre. Kvifor ligg den her i sofaen?
Lilleblå: Vegard har sikkert tenkt at vi låg og sov. Det er jo torsdag, liksom.

Lillegul: Eg vil prøve å løyse han! Skal vi se, må berre rote han til først...
Lilleblå: Men det får du jo ikkje til! Ikkje røyr han!

Lilleblå: Eg foreslår at vi heller tek kuben og spelar Vegard eit lite puss.
Lillegul: Åh? Koss då?


Lilleblå: La kuben liggje no, så skal vi sjå..
Lillegul: Lol, dette bør serr vere bra..

Lilleblå: Sånn! Dytt!
Lillegul: Kva i..? Kvifor har du kilt nøkelen din inn i kuben?
Lillegblå: Berre dytt på nøkelen, du!

Lilleblå: ÅH KOM IGJEN NO!! DYTT!!!
Lillegul: EG DYTTAR EG DYTTAR EG DYTTAR EG DYTTAR

*SPROING!*

Lilleblå: Sånn, det fekk vi jo fint til!
Lillegul: Kva no, då, din bokmålssopp..

Lilleblå: No set vi han på plass, feil veg.
Lillegul: Hahaha, då går det jo ikkje an å løyse han!
Lilleblå: Nett so! No kan du rote han til, om du vil.

Lilleblå: .. og som eg sa, då, så tykkjer eg Eclipse er litt for lik alt som er laga før...
Lillegul: ... eg vil ha ein kjærast som Edward...

(I bakgrunnen: ... han har iallfall ikkje så stor nase at han ikkje kan klemme meg ordentleg...
.. hei, seier du at eg...)Vegard: Åh, der er du, Veslerubik! Kvifor er du tilrota? Her, la meg løyse deg...

Vegard: Men i svartaste bokmålshelv - 

Improvisert bokmerke og Paris-bilete 2

Kor blir dei av??
Eg hadde to sånne fine bokmerke med magnetar på. Eit frå Bokklubben og eit med Ivar Aasen på. No er dei forsvunne, båe to. Då eg skulle ut og lese Murakami på graset, måtte eg ta eit bokmerke frå det første eg fann. Det var ein kortstokk.


Spelekort som bokmerke funka ikkje over all forventning. Korter er glatt og forsvinn fort nedi sidene, slik at ein likevel må bla for å finne fram. Men det ser jo unekteleg litt artig ut.

Bilete frå Paris-turen 2
Eg gløymde heilt at eg hadde teke masse bilete med iPhone-en òg. Dei må eg jo få med. Eg tok berre bilete av småting. Mange av bileta er heller ikkje frå Paris, men frå den lange bussturen opp og ned kor vi køyrde gjennom Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia og Tyskland før vi kom til Frankrike. Rykta gjekk om at vi òg hadde vore innom Luxembourg, men det er jo eit land på storleik med Oslo sentrum, så det var i så fall ikkje rart vi ikkje merka det.
Påle.

I både Tyskland og Frankrike og sikkert mange andre land, er denne reklamesetninga omsat. Kvifor kan ikkje norske barn "elske det" på MacDonald's? "Bara-pa-pa-paah, eg elskar det!"

"JAWOHL."


Frukost i Belgia.

Der hadde dei Dinosaurus!

Det var godt å slappe av i sola i Paris. (Denne karen såg litt daud ut, då.)


Metroen køyrde innom både Stalingrad og Luxembourg.


"Rører du denne boksen, blir du råka av lynnedslag."


Metrokartet var flott! Om eg skulle kome i skade for å ikkje tenkje på min kjære Anders, så var metrokartet der for å gjere noko med det.

Merk deg òg stasjonsnamna "Bel Air" og "Daumesnil" (dumsnill).

I dag er endå ein fin dag i Oslo. Så eg skal liggje på taket og lese meir Murakami.

Paris i biletform 1

Ymse bilete frå den første dagen i Paris.

Slike metroskilt ser ein over alt.

Seinen er grumsete, grøn og full av turistbåtar.

Høge, gamle bygg dominerer horisonten same kvar du står.

Hugsar ikkje kven dette er, men han var det guiden kalla ein "kvinneflørt".

Eit artig vegskilt med borttauingsteikneserie.
Eg skulle likt å høyre ein parisar uttale namnet på denne butikken.

Dette var midt i sentrum. St. Michel.
Paris består av ein tredel hotell, ein tredel restaurant og ein tredel museum.

Mange av bygningane var ganske skeive.


Ein typisk Paris-utsikt. Elv, tre, gamal bygning, tårn.

Ein av metrostasjonane het Stalingrad. Ja, vi drog dit.

Dette skiltet seier at ein ikkje skal gå inn eller ut av vogna når signalet kjem.

Det grøne dyret i Paris

Overraskande nok hadde eg med meg ein liten Yoshi til Paris. Du kan tru barna i korpset sette pris på det, og han har opplevd det eine og det andre. Ein av gutane i korpset kjøpte faktisk med seg sin eigen Yoshi frå Paris, så då har eg vel gjort noko riktig.. Her kjem nokre bilete av kva Yoshi har vore med på i Paris.

Yoshi køyrer metro

Metroen er ungergrunnssystemet i Paris, men er på ingen måte som T-banen i Oslo. Dei som har sett U-bahn (og S-bahn) i Berlin kan kjenne seg litt igjen, men metroen i Paris tar kaka. Uoversiktleg, trangt, mørkt, bråkete, rart. Folk sneik, folk dytta. Og det fantest ikkje rutetider å ta med seg, for banene gjekk berre heile tida. Og dei var nesten alltid fulle, same kva tid på døgnet og kva retning du skulle.

Yoshi i Eiffeltårnet

Vi måtte jo sjølvsagt opp i Eiffeltårnet! Vi fekk ikkje kome heilt opp i toppen, av ein eller annan grunn, men eg fekk teke nokre bilete. Ja, eg stakk Yoshi ut av gitteret for å ta bilete. Drep meg.

Yoshi i Montsouris-parken

Det var nokre fine parkar i Paris.

Yoshi i Père Lachaise-gravlunden

I Père Lachaise-gravlunden ligg mange store personlegdomar gravlagde. Her er Yoshi framfor grava til Jim Morrison:


Og her framfor grava til Chopin.I tillegg såg vi på gravene til bl.a. Oscar Wilde og Edith Piaf.

Yoshi i Eurodisney

Nintendo tek over Disneyland, kan du tru. Disneyland var sånn passe artig. Litt lite spennande å finne på, men nokre artige ting. Eit styggartig spøkjelseshus og nokre artige berg-og-dal-baner. Alle bileta er tekne med Panasonic Lumix DMC-TZ5.
Kvitre om du vil ha eit bilete eller to i høg oppløysing!

Volleyballsommar

Aller først: Orda jamvel, botn, dogg, ferje, gras, keie og røynsle er lagt til i bokmålsordlista mi!

Volleyball!


I dag var det Beach Cup, ein sandvolleyballturnering, på Sagene. Sant å seie held dei vel på enno, men eg kunne ikkje vere der heile dagen (eg må jo pakke ferdig og slikt). Dessutan var det regn og vind. Og eg spela ikkje, eg var der som moralsk stønad. Det var tidvis ganske fint vêr!


Av omsyn til at ikkje alle kanskje har lyst til å hamne på Kvitter, har eg vald ut bilete kor det ikkje er så lett å kjenne at folk.


My Little Pony
Ikkje så mange visste kva band som sto på scena her, men det gjorde Audun! I premie skal han få eit limerick med ønskt emne. Så han kan få seie kva emne han vil ha, så skal eg dikte. :3
mylittlepony

No skal eg freiste å installere eit nytt og betre kommentarfelt under her...

Yoshi-barn i sommarsol

Til dei som følgde Yoshi-bloggen og dei som ikkje gjorde det, kjem eit mimreinnlegg med bilete frå i fjor. Sidan sommaren førebels er utan sol og strålande vêr i Oslo, får vi mimre litt frå i fjor. Dei siste bileta er frå Lofoten.

Yoshi utanfor Stortinget.

Yoshi på Nisseberget (grasbakken til høgre for Slottet).

Tre Yoshi-barn i Slottsparken i Oslo.

Yoshi-barn på sommarleir i Lofoten.

Huhei! Bror min heiv dei opp i lufta og eg prøvde å ta bilete slik at det såg ut som om dei gjekk i fjellet. Det var ikkje så lett.

Lilleblå med solbrillene til Maria-Clara (?).

Lilleraud med ispinnestyltar.

Konsertkos i Kabelvåg.


Konkurranse! Kva for band står på scena i det siste biletet?

Den første som svarar riktig, får eit limerick (="skjemtevers på fem linjer") om eit valfritt emne.

Elles
I dag har visst nokon i det svenske kongehuset gifta seg (nei, det var visst ikkje før i morgon). Her i Noreg har litt for mange av venene mine gjort det slutt eller varsla om trøbbel i paradis. Kanskje feil å seie, men det er litt vanskeleg for meg, som aldri har opplevd det sjølv. Men. Den eine sin daud, den andre sitt braud.

Det er ein heit dag i Oslo

Og Yoshi-barna lengtar ut.

Eksamensfredag og bilete

Huhei, alle vener, kjende og andre!
I dag har eg hatt hovudmålseksamen (nynorsk), og det gjekk knall! Eg håpar på seksar, men vi får sjå. Seksar på hovudmålseksamen i nynorsk hadde vore flott etter å ha hatt det som hovudmål i knapt eit år! Men det er vel mykje å håpe på.

I alle høve, eg greidde å drite meg litt ut. Vi måtte ta ut alt vi trong av baggar/vesker/sekker og leggje frå oss, og midtvegs finn eg ut at eg gløymde å ta ut ein penn. Så eg måtte ta kladden på PC-en og gjere det slik. Eg liker å kladde for hand og ta notat til teksten. Menmen. Det går fint.

Bilete frå i dag
Ein liten tur i byen, i det fantastiske vêret, og eg fekk sjølvsagt knipsa litt.

På Anton Sport har dei 6027 syklar pås al! 2010 av dei er med 20 % avslag, 2009 av dei er med 40 % avslag og 2008 er med 60 % avslag! Makan. :3


Garantien på G-Sport er 100 % nøgd! Det er flott. Men kor nøgd kjem eg til å bli?

Kven står bak desse artige klistremerka? Dei er groteskt søte! ^^

Kva sportsbutikk eg såg dette på, hugsar eg ikkje, men det finst visst ein aldri så liten marknad for sko som ikkje er i par. Eller som er i upar, som det openlyst heiter. Wow.


På Majorstua delte eit ut små, kjempesøte Coca-Cola-boksar (hugsar du kva brusboks er på dansk? ^^). Eg tok ein, sjølv om eg ikkje er så glad i Coca-Cola. Dei romma 1,5 dl brus, og skal brukast som blomstervase her i heimen.

Men no er helgi komi og det er tid for volleyball!

Regnboge

Regnboge og boge er lagt til i bokmålsordlista.

Regnboge er eit fint ord, som er lov på både bokmål og nynorsk. I dag såg eg ein regnboge.Regnbogar er så vakre. ^^ Dei gjer meg så glad.

Vi skal kome, om ikkje så brått

Eit biletkvitter om litt av kvart.

Til ein nasjonsbyggjar, frå ein nasjon
Eg har enorm respekt (for ikkje å seie vørdnad) for Ivar Aasen og kva han starta. Utan han, hadde vi ikkje hatt nynorsken i dag. Sjølv om andre menn, kvinner, organisasjonar, nemnder og råd har bidrege til å gjere nynorsken til kva han er i dag, er unekteleg Ivar Aasen sjølve symbolet på ideen og gjennomføringa av eit norsk skriftspråk med folkemålet som grunnlag.

Eg er utruleg takksam for at eg i dag kan velje vekk det elitistiske, stive og forfina bokmålet og heller skrive på langt meir folkeleg nynorsk. (Altså: Radikalt og moderat bokmål er jo fint, men det allmennaksepterte riksmålsnære bokmålet er det eg tok avstand frå då eg la om)

Takk, Ivar Aasen!

Blomsterkransen vart lagt på grava 17. mai, av Studentmållaget i Oslo.

iPhone-nærgrense
Eg testa nærgrensa til kameraet i iPhone-en min i dag, då eg fann ein snigel på veg heim. Eg er ganske nøgd med resultatet, altså. Var perfekt lys. Sniglehuset ser litt uklart ut, men eg trur det berre var blankt og klissete. Resten av biletet er jo klart, og det var jo ikkje akkurat så mykje fart som kunne gjere biletet uklart akkurat der.
Slik nynorsken vil vekse i åra som kjem, vil denne sniglen òg kome seg fram. Om ikkje så brått.

Eg fekk òg auge på ein artig bil. Hirr-hirr. Søt, søt, søt. Men gamal, sikkert fæl å køyre i, og sikkert ikkje særskilt miljøvennleg. Men så fiin..

Dagens skilt
Helios i Hausmanns gate kliner til med ei rettskrivingsperle i dag.


Vi skal vel kome i mål med å lære det norske næringslivet å kommunisere utan å drite seg loddrett ut. Om ikkje så brått.

Noreg i raudt, kvitt og blått

Yoshi-barna og eg ønskjer alle saman ein god grunnlovsdag og ein god internasjonal antihomofobi- og antitransfobidag! Ha det løye og kjekt og ta avstand frå homofobi og transfobi!
Yoshi-ar i raudt, kvitt og blått. ^^

Biletkvitter! Iphone-problematikk, takk!

Dei siste dagane har eg ikkje fått kvitra om bilete eg har teke og slikt. Korfor ikkje? iPhoto fann ikkje iPhone-en min, så eg fekk ikkje overført nokon av dei!

Eg restarta, kopla til på nytt, restarta igjen, oppdaterte til nyaste programvare, alt mogleg. Til slutt googla eg det, og gjett kva: iPhoto fann ikkje iPhone-en fordi det var for mange bilete på iPhone-en. Ein kan sjølvsagt ha så mange bilete ein vil på telefonen, men ei av mappene heiter "kamerarull", som er bilete ein har teke med kameraet og ikkje overført frå iPhoto. Der hadde eg no over 300 bilete. Mange av dei hadde eg jo overført til iPhoto, så eg sletta dei og satt att med 50. Då dukka telefonen opp.

Så no kjem det bilete for nokre dagar!Korfor er denne på tilbod no? :C Eg får sjå om eg finn ho på eit bibliotek når eg er ferdig med andre bind av Min Kamp.

Særskrivingsperle midt i Oslo sentrum! Fantastisk..

Stakkars barna i klasse 3C på ein barneskule i Oslo som vert lurt til å drikke koppane..

Hmm... Dette bilete fekk eg ikkje snudd. Men poenget er korleis den eller dei som har hatt dette arket har definert "loddrett" og "vannrett". Det var visst ikkje så enkelt..

Interessant reklame for eit eller anna arrangement som tydelegvis var på Youngstorget åttande mai.

Menmen!

Til slutt, eit lite spørsmål, som eg har skjønt er artig i slutten av innlegget. Trur du eg skal sjå på Paradise Hotel no, eller er eg for kulturelitistisk til å gjere det?

København i bilete

Denne gata fann vi like ved Tivoli. Artig.
Nokon hoppa opp for å vere med på biletet, og det greidde han.

Vi trur dette er sentralstasjonen. Flott bygg!


I byen var dei fleste bussane gule.
Her er ein liten buss (litt større enn ein minibuss) som køyrde kvart sjuande minutt.

I Danmark heiter det ikkje skummamjølk, men minimjølk. Utruleg søtt!

Eit flott bygg ved sidan av sentralstasjonen.

... Og i underetasjen låg Librarybar. Lurer på kva slags folk ein kan finne der.

Vi såg kjempemange syklar i København, men denne var av dei få eg uhemma tok bilete av midt på gata.

Her skal folk inn på Tivoli! Eg har vore der ein gong for lenge sidan, men ikkje no.

Vi trur dette er Rådhuset.

Utanfor det vi trur var Rådhuset, sto Socialistisk UngdomsFront og hadde noko som kunne minne litt om ein 1. mai-demonstrasjon. 1. mai er ikkje offentleg fridag i Danmkark. Legg merke til Morfars Pølser.

Om det ikkje var Rådhuset, så låg det på Rådhuspladsen.

Strøget! Den mest berømte handlegata i København! Utruleg smal.. o.O

Der fann med Norsk Rejsebureau. Utruleg. Sjekk korleis dei har fått med både fjord, fjell og midnattssol i logoen!

For dei utolmodige har dei nedteljar ved nokre fotgjengarfelt. Det var stort sett 24 eller 32 sekund å vente på neste grøne mann.

Desse buksene selde dei mange stader. Eg kjøpte eit par, og eg måtte ned i storleik 26 i livet for at dei skulle passe. Eg brukar til vanleg 28, så det var nok buksemodellen som var rar.

Nokon som prøvar seg på omvendt psykologi?

Slike småbodar var det mange av! Eg tok bilete av dei eg såg. Legg merke til alle syklane.

Ein fontene midt på det vi fann ut at var Højbro Plads!

På Højbro Plads kan artige lastebilar køyre over dei raude strekane. Jaddåå...

Inne på Magasin fann eg PacMan!

Høgt under taket.

Dei har eit Pilestred i København òg, og om vi ser på Gucci-logoen på veggen, har vi ingen grunn til å tru at Pilestræde er eit billegstrøk på Dansk monopol.

Eg trivdest godt med bruk av j i staden for y! Y er litt framand, liksom.

Ein typisk dansk dag.

Hyggeleg stred like ved Poul Stig Briller.

Denne vesle boden tok kaka.

Vi trur det er litt makt i dette bygget, men det var ikkje lett å sjå forbi byggjeplassen.

Fin grasflekk midt i sentrum!

I Pilestrædet fann vi dette. Eit piletre.

I krysset mellom Pilestræde og Sværtegade er det ensrettet. Altså einvegskøyrt.

HAHAHAHAHAHAHA!!!

Midt blant alle pølsevagnene, fann vi Den Økologiske Pølsemand. Sjekk ut døp.dk!

Store Kannikestræde. Eg tenkte "Store kan-ikke-gate".

Ikkje noko vanskeleg å få tak i pølse i Danmark, nei.

Klistremerke på ein metallgjenvinningsboks.

Dette busskuret sto liksom feil veg. Om du sit på benken, har du ei glassplate i ryggen og bussen bak deg. Framfor deg har du ei rekkje med hus. Hmm..

Bøger.

Økologisk kaffi på hjul! Denne gjekk ekstremt, vanvittig sakte!

Om du ikkje vil ha pølse, er København staden for å kjøpe seg hotdogs.

Om nokon andre enn meg har lurt på kva "Den Røde Pimpernel" som Erlend og Steinjo i Slå På Ring syng om, så kan vi sove godt om natta igjen no. Den Røde Pimpernel er eit eller anna lite og raudt like ved Tivoli.

Eg sneik meg til eit bilete av dette.

Enorme banner frå taket på sentralstasjonen!

På Oslo S vert bodskap på store skjermar ofte avbrote av Windows-feilmeldingar, blåskjerm og liknande. I København skjer det fordi danskane ikkje skrur av skjermspararen.

Ein del av ein større oppdragingskampanje. At folk kjem i siste liten, er visst eit stort problem.

Flott å kome attende til hotellet då det skya over og tok til å blåse.

Vi kunne fint sjå dei høgaste Tivoli-karusellane frå vindauget på hotellet.

Ein artig liten restaurant på Field's utanfor sentrum.

Stilig.

Eg fekk veldig, veldig lyst til å bestille frukostsushi for å sjå kva for temperament kokken hadde den dagen.

Wild Cherry Body Srcub. Òg kjent som bringebærsyltetøy?

Inne på Field's hadde dei ein utruleg miljøvennleg butikk!

Kuffert-Sørensen. Med Comic Sans MS, så klart.

Få høve til å ta seg ein røyk i København.

Stilige t-banar! Legg merke til at det ikkje er nokon som køyrer t-banen.

Ein kunne se bra langt til båe sider, altså.

Artige installasjonar frå plassen der klimaforhandlingane i København var. Det har opphavleg vore klimabodskap på dei, men nokon tykte visst deira eigne namnetrekk var betre.

Eit massivt og svært bygg. Vi fann ikkje ut kva det var.

Metrostasjonen Islands Brygge. Tihi.

Danskane er utruleg flinke til å ta naturleg lys i bruk! Mange kjøpesentre og metrostasjonar hadde store vindauge i taket. Det var veldig fint, òg dei må spare utruleg mykje straum!


Dette sto på veggen utanfor ein restaurant. Huhu.

Eg har vore på Højbro Plads!! Tre små kinesarar på Højbro Plads...

Strøget hadde fine bakgatar med hus i ulike fargar. Og syklistar, så klart.

Brolæggerstræde er ensrettet.

Eg trur dette er i nærleiken av Højbro Plads. Vi får håpe det er tre kinesarar som står og spelar på den kontrabassen.

Danske Bank og noko som ser ut som eit museum eller bibliotek.

Frå Rådhuspladsen.

Meir frå Rådhuspladsen.

Frå Rådhuspladsen. Artig.

Restaurant Fodkold. Her kan ein kjøpe pølse og is.

Eit søtt lite bakeri, som hadde filialar i København, San Fransisco og Hiroshima, har gjort fleire klimavennlege grep.

Dette var den mest latterlege reklameplakaten eg har sett. Dama smilte aldri og hesten såg ut som om den hadde gått i to døgn utan mat.

Hotellet i sola!

Det var ein god del av bileta eg hadde teke med kameraet! Hadde eg hatt litt breiare design på bloggen min, hadde bileta kome litt betre fram, men eg trivst godt med det smale designet til vanleg.

Det eg ikkje fekk teke bilete av, men som likevel er artig, er det danske talsystemet. Ei innføring:
10 = ti
20 = tyve
30 = tredve
40 = førti
50 = halvtres
60 = tres
70 = halvfirs
80 = firs
90 = halvfems
100 = hundre

Dei tel altså i snes. Tres = tre snes = tre gongar tjue = seksti. 62 er då "to og tres", og 79 er "ni og halvfirs" og så vidare.

Fantastisk underhaldande. ^^ Heldigvis veit danskar godt korleis dei skal fortelje nordmenn kva ting kostar.

Eit sjeldant biletkvitter

Her kjem noko så sjeldant som eit biletkvitter! Du verda, det er ikkje ofte. Ikkje tru eg er nokon hobbyfotograf av noko slag, eg liker berre å ta bilete og redigere dei på iPhone-en når eg sit på bussen og ikkje har noka bok å lese i. I dag er det tre med lys bakgrunn det går i..Eg elskar kranane i Bjørvika! Dei er så søte!

Eg har vurdert å gjere bloggen breiare for å få betre plass til bilete, men sidan eg har dei i høgformat, så dei er vel store nok. :3

Ok, .gif er litt artig...

Utflukt til kjellaren

Eg har ikkje vore utanfor døra sidan laurdag. Sidan då har eg sete inne og sett snøen dette frå taket. På laurdag var det ein del snø i Oslo. Når eg (vonleg) skal ut i morgon, er det vel ikkje så mykje igjen?

Iallfall. I dag vart eg med ned i kjellaren ein tur. Eg tok med eit egg for å gjere dokumentasjonen av utflukten ein smuuule meir morosam.Vi byrja med å ta heisen til UK, eller Stóra Bretland, som det heiter på færøysk, og i spegelen i heisen slo eg alle rekordar i anonymitet.I kjellaren er det masse... bur? Hm... Hadde sikkert funka som demonstrantfengsel i Danmark, eller noko.


Det var innbrot i kjellaren for ei god, god stund sia, men enno er det ikkje alle naboane som har rydda opp etter tjuvane (som eg ikkje heilt veit kva fekk med seg). Iallfall var det ein del småting som låg strødd. Kva er meir naturleg enn å dokumentere kva eg fann der nede.

Det låg ein del skrivesaker utover. Såg ut som om nokon hadde tømt eit pennal.


Nokon har stole blyantar frå IKEA. Eller, dei er vel eigentleg til å ta, såh. Nokon har teke gratis blyantar frå IKEA. Huhei.


Og så var det på tide å finne døra igjen.


Dæven døtte, for eit interessant kvitter.

Og vi testar hipsterkamera til iPhone

Dette var litt vel.. ekstremt. Hm.

Biletmylder

Berlin var til å byrje med ekstremt grå, men midt i veka kom sola, og då passa det godt med byvandring. Her er ei rekkje bilete med litt av kvart. Mykje av dette er gatekunst. Eg tilrår alle å reise til Berlin og gå langs restane av Berlin-muren, det slår både Nationalgalleriet og Haustutstillinga ein million gongar.
Men er ikkje dette... Karl Ove Knausgård??


Eg vart ynskt velkomen heim. <3


Frå Tyskland med kjærleik


Dette skiltet skal hindre folk i å gå på skinnene. Ved å gje dei klem. Dette innlegget er til Anders, fordi eg har grådig lyst til å gje han ein klem.

Fleire bilete frå Berlin.Nettet på hotellet er håplaust. Meir i morgon.

Og jo, eg drodla litt på iPhone Paint ein ledig stund. Ser for meg karriere i teikneseriebransjen, altså.
Til venstre har ikkje Yoshi taggar i nakken fordi eg hadde på "mjuk kost" og då var det ikkje nok plass til å teikne. Til høgre hadde eg skrudd det på, men gløymte å gå over førre rute. Jaja. "Perfeksjonist? Så trist!", er det ikkje det ein seier? *host*"Vennligst bruk karuselldøren"

Windows og iPhone er ikkje så gode vener, så alle bileta havna på tvers. Jaja. De får bruke karusellnakken og snu litt på hovudet for å sjå bileta.


Eg har kjøpt eit syskrin. ^^ Førebels er det ikkje nokon sysaker inni der, men det kjem.
Ny lommebok. Kulturmjølk. ^^

Dei beste barna på IKEA...Lydspor: Dave, Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich - Bend It... er dei som ikkje går omkring og skrik
I går var eg på IKEA med systera mi, og sjølvsagt hadde vi tulla litt med at vi skulle ha med oss Yoshi-barn og eit kamera. Det enda opp med at vi hadde det, og sjølvsagt vart det nokre Kodak-augneblink.

Ei artig historie frå IKEA fyrst. Eg skulle ha ei pakke med mjuke hjul til ein kontorstol, sidan dei harde vi har no, lagar riper i golvet. Vi fann kontorstolkroken og kurvane med ekstrahjul, men trur du ikkje det var tomt for dei hjula eg skulle ha? Sjølvsagt var akkurat den kurven tom.

Men systera mi såg at småbarnsfaren like ved oss hadde den aller siste posen i handa! Han sto og leika med barna sine med nokre kontorstolar, og saman med ein papirpose fra Zara, hadde han den aller siste posen med mjuke hjul. Vi tusla litt vekk og skotta bort på småbarnsfaren, i vente på at han skulle gå og vonleg leggje att posen med hjul. Til slutt gjekk han, og då vi tusla bort til kontorstolkroken igjen, hadde mannen lagt frå seg posen med hjula. Ikkje i kurven, men på eit bord like ved. Dagens. ^^

Og så bileta:


Det lille teserviset sto utstilt, altså. ^^

Stjernemann

Eg har fått ein stjernemann
... og sjå så glad eg er i han.
Og så testar eg ein teipfunksjon. Det ser ikkje så gale ut.No er helga snart over. Eg har aldri ete så mykje kake på så kort tid før. ^^

Oppdateringskvitter. Kvitt, kvitt, skaaaaat

Nynorsken på frammarsj
... på bagfronten, altså! Eg har fått surra meg til å flytte nynorskmerka mine over frå den gamle baggen til den nye. Så no er nynorsken på fronten av baggen min igjen. Hurra!
Jess. Fleire ting eg krev respekt for her, altså.

Jogurt
Det er framleis mange der ute som skriv "yoghurt". Eg vil at de skal slutte med det no, sjølv om "yoghurt" er tillate på båe målformer. No er på tide at vi alle saman skriv jogurt. Jogurt, jus, ketsjup. Fornorsk kjøleskapet ditt. No. ^^

Eg har jo ete litt mykje jogurt i det siste. Visste du at 5 % av unge sitt sukkerinntak kjem frå jogurt? Jaja, eg uroar meg generelt ikkje for kva eg et.


Kva får du sjå meir av framover?
Eg har bestemt meg for å ta opp att Yoshi-fetisjen min. Eg trur ein fetisj er noko ein må pleie og ikkje berre kvitte seg med. Så.. Desse to karane skal du få sjå meir av framover, du skal òg få hjelpe dei med å finne på artige ting å gjere. Hurra-hurra?

Eg skal òg ta opp att Yoshi-spalta, med jamlege innlegg om Yoshi-relaterte ting. Jess. Så veit du det.
Eg veit at nokon har sakna Yoshi-barna. Det har eg òg.

Eg skal berre opp to etasjar, så eg tek til vanleg trappa, men når eg fyrst tek heisen, kan eg jo ta eit bilete.
Nokon som har spela Left for dead? Dette biletet fekk meg til å tenkje på spelomslaget. Hihi. ^^

Kven i ørsten er Jens Evensen?

... og kva gjer namnet hans der oppe?


Lydspor: The Unicorns - Les Os


No tek dei ned julaDet eg faktisk tenkte på då eg gjekk forbi dette og knipsa, var om jenta som gifta seg med jula tek ein liten Berliner-Mauer no, opprettar ei heimeside og seier at ho framleis er gift med jula "in spirit". "Min ektemann heiter jula, og han arbeidde med å gjere vinteren til handelstanden si viktigste årstid. Han er pensjonert for i år".

^^

Chop Chop Ninja!


Fett spel. 6 kr i App Store. Spring og kjøp. ^^

Mammablogging til eit nytt nivå
Eg er, i likskap med mange andre, uroa for unge folk som brettar ut seg sjølve på Internett og skriv fullt namn, kva skule dei går på og alt mogleg. Det er jo ganske uheldig, kan ein seie. Eg er jo glad i Aftenposten, sjølv om avisa er på riksmål og redaktøren tykkjer det er naudsynt at avisa ikkje skriv nynorsk for å ha ei redaksjonell linje (*banke seg i skallen og seie "ko-ko"*), så eg les nettutgåva ganske mykje. No kom eg over ein artikkel frå i fjor som handlar om korleis unge utleverer seg sjølv på bloggar rundt om kring på verdsveven. Fin lesning, med ekspertfråsegn og heile pakka.

Men det var ein setning her som var grammatisk morosam. Dette er om bloggaren Malindus, som er 16 år og mamma:
"Hun er en slags økomamma som blogger om å gi vekk håndlagede såper til jul, om å gifte seg med kjæresten i november og faren til lille Malin som snart fyller ni måneder."

Den lille delsetninga om faren som snart fyllar ni månader er artig. Eg måtte faktisk lese setninga ein gong til då eg kom til "ni måneder". Grammatisk tvitydig, den setninga der, altså. ^^

Pryder og pryder, fru Blom


Biletet er teke frå Dagbladet.no. Trykk på biletet for å kome til artikkelen.

Frå ordboka:
pryde v1 el. -r, -dde, -dd el. -dt (norr prýða) gjere vakker, pynte, stase opp duken var prydd med gullsaum

Ordvalet var no litt drygt... Denne tatoveringen korkje gjorde vakker eller stasa opp.Uæh, dette vart eit uvanleg kvitter! Eit slags multikvitter om alt mogleg på ein gong! Forvirra...

Menneske, trass alt.

Daft Punk - Human after allEit knippe gamle og nye bilete. Alle bileta har eg teke sjølv.Menneske, trass alt.

Regnbogenaglar, og andre bilete

Lydspor: Beirut - Scenic WorldBiblioteket // er gamalt


Foto // meg.
Deichmanske bibliotek i Oslo. Hovudfilialen.

Nobelprisen // jula kom i vegen her òg

Eg dytta vekk bloma og såg. "Les en bok av en som nesten fikk nobelprisen".

Foto // meg.
Deichmanske bibliotek i Oslo.

Kokosmakronar // kvifor ikkje blå?

Jaddå. Då eg rørte inn konditorfarge, kom eg i skade for å tøme dei for luft og gjorde dei seige. Men dei vart gode. Nom-nom. :3

Foto // meg. Dei er gode sjølv om dei er blå.

Særskriving // på ein plakat nær deg, akkurat no


Foto // meg.
Oslo sentralstasjon. Nei, "NSB" er ikkje eit adjektiv.

Engelsk // fordi vi ikkje lenger veit kva det heiter på norsk


Foto // meg.
Trur det var på "Warehouse" i Grensen.
Kvifor ikkje "20 % avslag"?

Tre språk // og ikkje eitt av dei var norske


Foto // meg.
I Sverige har dei REA REA REA, kvifor kan dei ikkje ha SALE SALDI SOLDES, som oss?

Eg elskar toast // Bob and Tom - Yeah Toast


Foto // meg.
Denne kan ein kjøpe på Mique.

Regnbogenaglar // må. ha. no.


Foto // meg.
Frå Bodymap i Oslo! Vil ha! Både dei med berre regnboge og dei med sort og kvitt òg.
Legg merke til kontrasten dei utgjer. ^^

Bladfall // berre ikkje dei ytste..


Foto // meg.
Like ved Stortinget. På avstand såg det ut som om nokon hadde hengt noko i treet. Men det var berre blad. Kven hadde gjetta dét, liksom...

Fingrar // kor mange har du?

Eg har fem. No skal dei bake pepperkaker og slutte å kvitre.

Foto // meg.

Særskriving i stortingskafeen og andre snurrepipperiar

Gamle ting // fordi dei framleis er omkring


Foto // meg.

El-bil // fordi han var himmelsk

(Orsak for ordspel som var i overkant tørt...)


Foto // meg.

Kirsebærkua? // Eg trur eg såg ho på eit jogurtbeger...

Foto // meg.
Plakat //
ukjend.

Særskriving // dei skriv ikkje rett på stortinget heller


Alle bilete // meg.

Hunde-do // Noko seier meg at det er masse hjelp i dette arketFoto // meg.

Tynt med blogginnlegg no for tida. Det har eg ikkje tenkt å seie orsak for. ^^ Eg set min lit til at de greier å finne dykk betre ting å gjere.

God jul & gott nytt år, då!

La oss ta heisen til Storbritannia og andre bilete

Heisen // fordi han går så langt!

UK = Underkjeller.

Nisselue // fordi nokon mista lua natt til laurdag

Eg redigerte biletet i hjel, men...

Yoshi // fordi han hadde pynta seg til jul

Finfin med sløyfe på!

Ååh, så fin.


Tekstboks // fordi det gjekk snøggare enn å berre omsetje biletteksten.

Eg trur eg har posta dette før. Dette er altså frå RLE-boka mi. Kva tenkte mennesket på?
- Ånei, boka skal i trykken snart og bildeteksten er ikke oversatt! faenfaenfaen.. JA! Jeg lager en tekstboks oppå bildet slik at nestemann som leser gjennom ser det og oversetter bildeteksten! Jaaaa, looogiiiiissssk!

Bokmål // kvifor skrive trivielt og folkeleg?

Her står det altså noko slikt som "Billettkontroll før påstigning. Ha gyldig billett klar før du går om bord".

Dyr //

Midt i Oslo sentrum, tenk! Dei sto heilt stille, så eg fekk eit stilig bilete!


Alle foto er tekne av meg. Set pris på at folk ikkje stel dei og presenterer dei som sine eigne. Det er litt dårleg gjort, liksom. Menmen.

Eg saknar framleis julestemning, og i dag kom eg på ein ny teori om kvifor! Alt som har med jula å gjere er jo på bokmål!! Sjølv om det er Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø som syng jula inn i år, er alle julesongane på bokmål. Isj. Så eg tenkjer å omsetje eit par julesongar til nynorsk. Vil du vere med? JA, klart du vil! :D

Eg kan jo lyse ut ein konkurranse om å lage den beste omsetjinga av ein julesong. Treng ikkje ha nokon premie, berre få masse folk til å lage omsetjingar. Høhø. Så kreativ er eg, liksom.

Bilete // vi har snø i Oslo òg

Hugo // fordi han var her

Artig korleis nokon har sett namnet til Hugo og spraya sitt eige namn oppå.
Det går ikkje an å lese det namnet, då.
img1211

Christiania GlasMagasin // fordi dei har god mat

Mmm.. På vestkanten et dei konglar på julaften.
Mmmm, konglar...
img1214
img1215

På skrå // fordi eg kom nær knappen då eg tok opp telefonen

img1206

Skjorte, slips og vest // fordi det òg er kvardagsplagg

img1212


Snø // fordi vi har det i Oslo òg, av og til

img1205

Vaflar, nynorskjuice, julejogurt, Yoshi. kos.

Eg fekk ikkje sove, så eg sto opp. Her kjem ein biletpost med bilete og litt tekst. Kos deg.

Vaflar // fordi eg elskar det

Vaflar er mat, same kva du seier. TineMjølk er obligatorisk tilbehør.
img1191
img1194

Nynorskjus // fordi alle andre Sunniva-kartongar er på bokmål

Lerum har ikkje lenger monopol på nynorskeplejus frå Hardanger. Eg liker det.
img1196

Nynorskøl // fordi "grøn" ikkje lenger står i bokmålsordlista

Kvifor det står grøn og ikkje grønn, veit eg ikkje, men det sto det over alt.
Grøn var tidlegare både bokmål og nynorsk, no er det berre nynorsk. <3
img1198

Yoshi // fordi han er søt og hjalp meg med å bære ut søpla

Stakkaren har så korte armar. Og den store nasen kjem i vegen. *klappepå*
img1199

Meg // fordi eg er så jævleg anonym

Og fordi det er for få bilete av meg på bloggen.
img1187

Ein fot // fordi føter er artige

Eg skulle ta bilete av flisane, og så kom foten min med på biletet.
Eg har komiske anklar.  Beinet står vinkelrett ned i foten. Teikneserieaktig.
img1204

Julejogurt // fordi eg har kjøpt han og ikkje gler meg til å smake

Rom/rosin, ingefær, gløgg, fiken. Det må jo berre vere hesleg.
img1200
Alle foto // privat.

Varmande nynorsk i ein grå hovudstad

Det bankande hjartet i hovudstaden
Eg er gjerne i eit skjørt humør om hausten, og det skal ikkje mykje til før eg tek meg sjølv i å sitje og deppe no. Det er litt kjipt, men i dag kom eg på ein kur. Eg har tidlegare skrive om filialen til Libris-bokhandelen i Oslo som har ein stor del av skilta i butikken på nynorsk. Det er så fantastisk, det varmar seriøst hjartet mitt å sjå levande nynorsk midt i bokmålshelvetet Oslo. Nokre bilete:

img1157
img1158
img1159

Nynorskingen i bokhandelen har no fått eit namn: Gunvor Edel. Fantastisk. ^^

Dei har òg ein kafé, eg får setje meg der ein gong og drikke kakao eller noko slikt. Kanskje dei har bollar. Mmm, nynorskbollar...

Ei ny bok i samlinga
Eg kjøpte ei bok. Ei pocket-bok (godt nynorskord for dette, nokon?) til 99 kr, student og fattig som eg er. Det var ei bok av Karl Ove Knausgård, så ho er diverre på bokmål, men det får eg nok til. Dette skal vere oppvarming og førebuing til Min Kamp av same forfattar, som er ein slags sjølvbiografisk roman i seks store bind. Eg gler meg, denne mannen skal visstnok vere ein av dei største nolevande forfattarane i Noreg, så då får eg få det med meg, bokmål eller ikkje.

Elles er det no berre nokre dagar til eg skal levere bøker på biblioteket, så eg må bli ferdig med Saman er ein mindre aleine, og eg har litt under 200 sider igjen. Går nok bra. Hurra for nynorsken. ^^

Fin kveld + utblåsing

Pass opp! Dette innlegget inneheld ei fæk utblåsing! Dersom du vil oppretthalde ditt inntrykk av meg som ein uskyldig gut som ikkje ynskjer nokon vondt, gjer du lurt i å hoppe over den store klysa med tekst lenger nede og gå rett til bileta frå konserten.

Fyrste nokre bilete, det er alltid flott

Eg har lyst til å boikotte produkt med orddelingsfeil på emballasjen, men det går berre ikkje. Det er over alt.
img1073
img1074
img1072

Jaja, det er ein slags form for kunst?
img1075
img1078

Bilete frå konserten
Dette møtte oss på scenekanten. (Ja, eg sto heilt fremst. ^^)
img1079

Oi? Når fekk ein lov til å ta bilete på Sentrum Scene? Jaja, eg takkar ikkje nei til litt bilete og video frå Kings of Convenience! Det var ein fantastisk bra konsert og det er flott å ha med nokre bilete heim, om ein får lov. Går det an å lese dette arket annleis enn at det er lov til å ta bilete og filme etter at det har gått ein halvtime? Nei!

Utblåsing
Alle som var på konserten tolka desse oppslaga som at det var lov til å ta bilete og filme litt av konserten. Alle. Eg såg ikkje éin person bortetter fyrste rad som ikkje hadde kameraet eller mobilen oppe på eit tidspunkt for å forevige Kings of Convenience. Ikkje éin. Til høgre for oss sto ein russar med eit stort SLR-kamera og tok bilete i fleng, han tok òg mange blitz-bilete med ein gong konserten starta. Ingen sa noko. Til venstre for meg sto ein gut med ruteskjorte og mange festivalbånd på armen. Han hadde eit digitalkamera som var oppe og tok bilete stadig vekk, og han tok òg mange bilete med mobilen.

Bak meg sto ei jente med eit videokamera, ho filma store delar av konserten. Sjølv tok eg opp iPhone-en og tok ein del bilete og nokre videoklipp etter at konserten hadde pågått i vel ein time. Lyset var elendig, men det vart nokre fine bilete. Og eg filma dei då dei sa artige ting i mikrofonen og slikt. Hurra-hurra.

Men så kjenner eg plutseleg at det prikkar i skuldra, medan eg har mobilen oppe. Eg snur meg og ser rett inn i to sinte auge. Ein ProSEC-vakt har åla seg fram til meg og ber meg slette filmen. Eg måpar og veit ikkje kva eg skal seie eller gjere. Han gjentek at eg må slette filmen, ingen får filme eller ta bilete. Eg forklarer at eg tolka lappane slik, men han seier at det er feil det som står på lappane, ingen fekk lov til å filme eller ta bilete. Han ser på at eg slettar filmen og spør om eg har filma meir. Eg blar opp kamerarullen på iPhone-en og peiker på ein del filmklipp. Han står der og ser på medan eg slettar alle saman. Eg må òg slette ein del av bileta, men eg fekk beholde nokre av dei. Han avsluttar med å truge med å beslagleggje telefonen om eg tek han opp igjen. "Nå lar du den ligge i lomma, forstått?" Og så forsvinn han i mengda.

Eg såg ingen andre bli snakka til eller bli bedt om å leggje ned kamera.

Eg har aldri sett makan til hobbynazistsvin! Kva for jævla fascistfette er det eigentleg som tillét seg sjølv å gjere slikt? Hæ?! Kor kåt på seg sjølv må ein vere før ein ålar seg gjennom ei folkemengde for å plukke seg ut eit tilfeldig offer? Kor mange gongar større vart tissen din då du tok på deg ProSEC-drakta? Du bør for faen finne deg noko betre å gjere, til dømes spikre pallar eller hogge stein, for å ta testosteronen din ut på uskyldige stakkarar er ikkje noko mora di vil vere stolt over! Sjå til helvete å ta til vettet og skaff deg eit ærleg og redeleg arbeid istadenfor å blese deg opp på sjølvkåtskap og terrorisere enkeltmenneske som kosar seg på konsert! Din helvettes oppblåste, hobbynazistiske, sjølvkåte, maktglade, fascistiske kvardagsterrorist!

Kva tenkjer slike folk med, eigentleg? Her står det lappar som seier det er greitt at ein tek bilete og filmar, og midt blant folk med SLR og videokamera, plukkar han ut ein stakkar som filmar med mobilen sin? Fy faen. Kva gjekk gjennom hovudet på den mannen? Hadde dette skjedd for berre eit år sidan, hadde det vore meir enn nok til å sende meg langt, langt ned i månadsvis - slik tilfeldig kvardagsterror er nok til å drepe. Tenk på at slike ting treff lågt og hardt.

Og berre fordi dette skjedde, skal eg no leggje ut bileta eg elles hadde tenkt å berre ha på mobilen.
img1087

img1089

img1092

img1099

img1126

img1130

Og så til slutt dette biletet fordi det vart litt fint og fordi det er for få bilete av meg sjølv på bloggen.
img1140


Ein sjeldan biletpost

Fragle er in
img1061

Noreg i krig i bilete i bokform
img1055

Dette skiltet fortel så mykje
- Ikkje ha beina på setet
- Folk som har beina på setet, har gjerne usunn sitjestilling
img1038

Då eg såg dette, fekk eg lyst på kake.
Det ser litt ut som brownies? (Vi har ikkje noko godt ord for det på norsk, kanskje vi skal importere det svenske ordet? Kladdkake?)
img0835

Farge er viktig
Eg undrar kva brus som sel best av desse appelsinbrusene. Solo (heilt til venstre) ser digg ut, Fanta Zero ser berre litt rar ut, og Borg-alternativet i midten ser berre fælt ut.
img1056

Desse må eg lese! (Sjølv om dei er på bokmål)
img1065
img1066
Mmmm.. Bokmål... Godt ein gong i blant.. ^^ Minner meg på bokmålskaka vi fekk på Vend Vinden-konferansen. Minne:
img0776

Blo-blo-blo-bloggggg
Eg har ikkje skrive så mykje denne helga, men det er rørande å sjå at mange har teke ein tur innom likevel. Greia er at eg har skrive og skrive på "Vegard for nynorsken". Første innlegg vert kjempelangt. Men eg trur det vert bra! Gled deg.

Og så ser eg at eg plutseleg har ein del abonnenter på Bloglovin,
bloglovin
og då får eg nesten dårleg samvit om eg bloggar lite eller dårleg. Men.. Eg trur eg skal greie å ikkje la det påverke blogginga. Lesartala er jo ikkje så høge, men eg forstår at størsteparten av dei som les er faste lesarar. Og eg vil jo gjerne greie å produsere artige og fine ting jamnleg, i staden for å reprodusere Aftenposten-artiklar, eller å lage moro på bekostning av andre.

Menmen.. Det er gøy med attkvitter, og når folk skriver søte ting om meg på bloggar, som her, og her og her. Eg går lei om eg skriv om det same om og om igjen, så forvent forandringar. Og mas. Gjerne mas. Men ikkje skriv tull.

No skal eg bake, for Shigeru Miyamoto har bursdag i morgon.
S: Kake - heitt eller teit?

I dag er det litt B-dag!

Bulbasaur

img0919

Bananskall


img0925

Brownies (bruningar?)

img0915
img0916

Biologisk mangfald på biblioteket


img0926img0927
img0928img0929
img0930img0931
img0932img0933
img0934

Badboii (høhø)

img09012

Bloggstatistikk

I går vart eg som kjend ufrivillig profilert på framsida av blogg.no. Det gjorde at lesarstatistikken min såg litt ut som denne grafen.


Tusen takk til blogg.no for å genere massevis av tom trafikk til bloggen min! Set verkeleg pris på det. Ikkje. Her ser de korleis det såg ut på statistikken min:
bilde 3
Har normalisert seg i dag, det var då endå godt. Har for øvrig sendt straumbrev til Rafiq og spurt kvifor eg vart profilert. Han kunne fortelle meg at det er nokon som vel bloggar/blogginnlegg dei trur kan vere interessant for andre lesarar. Det er jo hyggeleg, men dei kunne ha spurt. For eg vil eigentleg ikkje vere på framsida der.

Kvitt, kvitt, er det nokon der ute?

Melk er bokmål
Eg vil ikkje kjøpe melk, eg vil kjøpe mjølk. Tine vurderer å slutte å lage mjølk og berre lage melk. Kvifor? Folk flest seier mjølk eller mjelk (eller mælk, la Else til! Nytt for meg, men kjempeflott, det òg), men nordmenn er så sjølvdestruktive at dei trur alt må sleike ryggen til majoriteten for å selje. Difor har nynorsken lenge stått svakt i media, reklame og næringsliv. Men kjempesterkt i dei tusen heimar. Men sidan folk flest seier mjølk, mjelk eller mælk, står mjølk i både nynorskordlista og bokmålsordlista. Melk står derimot berre i bokmålsordlista. TineMjølk vil difor vere for alle, TineMelk er for nokon.
img0898
Hadde det ikkje vore kulturmjølk, hadde eg måtta ha det, berre måtta ha det.

Det er så lenge sidan eg har teke bilete av Yoshi-barna no
img0904
img0908
img0909
img0910
img0911
img0912

Og litt meir knask
img0903

Fordi eg elskar at du elskar nynorsk

img0877img0884
img0891
img0879img0881img0886img0887
img0889img0890
img0823img0892

Bilete frå Oslo rådhus, samt litt pannekaker og BLOD

Gerhardsen
Eg jobba i rådhuset i dag. Til Operasjon Dagsverk hadde ein av Arbeidarparti-rådgjevarane spurt skulen min om dei hadde tre elevar som vilja gjere litt arbeid i rådhuset. På ekstremt kort varsel. Eg var ein av dei.

Det var styggartig! Sjølv om eg i hovudsak bladde gjennom eit budsjett og svara kva eg tykte om det og kva eg vija gjort annleis, var det ein kjempefin dag! Dette er antakeleg siste gong eg deltek på Operasjon Dagsverk, så dette var eit fantastisk punktum! Ikkje berre fekk eg prate om nynorsk med Rune Gerhardsen (sjølvsagt måtte eg lobbe litt for nynorsken når eg hadde høve), eg fekk òg ei flott omvisning. Kjempemessig og fantastisk bygg. :3

Nedst i innlegget er det ein liten gjettekonkurranse!

Litt artige ting frå dagen:
- I Arbeidarparti-gruppa sitt kjøleskap sto det Mozell som var gått ut på dato, og hushaldningssaft som gjekk ut på dato for to år sidan. Jaja.
- Dei har CRT-TV i kantina
- Det står "EDB" på stikkontakten
- Orddelingsfeil
- Rune Gerhardsen har ein krokodillebamse på skrivebordet
- Rune Gerhardsen tykkjer eg snakkar pent (o.O)
img0862
img0863
img0864

Og så fordi eg veit de elskar pannekaker, skal eg poste bilete av middagen i dag.
img0868
img0869
img0873
Q: HVA TROR DU ER UNDER PANNE KAKA !?!? ER LUFT HOT ELLER NOT? :)!!

Blodet
Ja, eg måtte jo ha eit blikkfang i innleggstittelen. Blod. Eg var trøtt i dag tidleg og skar meg litt på brødkniven. Derav blod. Ekkelt.
img0861

Og berre for å skryte litt av pannekakeskillza mine:


Gjettekonkurranse
Kva song hadde Rune Gerhardsen som ringetone?
A: The Final Countdown
B: Eye of the Tiger
C: Daytripper
D: Fairytale

Omg, dette vart eit langt innlegg!

Q: GADD DU LESE HELT NED ??! HVA SYNES DU OM LANGE INNLEGG??! HOT OR NOT? <3<3<3

Eg vert småkvalm av å etterlikne fjortisar. o.O

Tankar om og bilete frå Valdres

Eg har vore i Valdres
No har eg vore i Valdres, på Leira skule - ein fin nynorskskule midt i landet, og delteke på Vend Vinden-konferansen til NMU (Norsk målungdom). Det var styggartig og kjempekult! Fantastisk lærerikt... Eg lova fleire bilete og tankar om Valdres, og her kjem dei. Meir eller mindre samla og kommenterte.

I Valdres er det snø.
img0799

På Leira skule er det interessant kunst.
img0784
img0779

... Og interessant inneskomote.
img0790img0787
img0786
img0785

Valdres er ikkje noko unnatak
Kremtopper og Mokkabønner skal òg i Valdres stå tett, tett inntil kvarandre.
img0795

Gutar og jenter..
img0800
img0801

img0804
img0805
img0806
img0812
img0813
img0814
img0815
img0819
img0820img0821img0823img0831

I bokhylla
Denne fantastiske boka sto i bokhylla. Eg las på baksida at boka handlar om ei 12 år gamal jente som er forelska i ein gut i parallellklassa. Ho kjenner eit sug mot han. Eg trur ikkje ordvalet er det heilt heldige... Merk deg t-skjorta til jenta.
img0802

Då er det vel berre å seie sug og svelg, god helg!

Nei, fan, helga er over.. Då lyt eg lese litt til religionsprøva i morgon! :3

I morgon kjem for øvrig eit innlegg med masse nyttig info om ein norsk kommune du garantert har fordomar mot. Gjett kva for ein!

Bilete frå Vend Vinden

Eg har ikkje tid til å skrive noko, eg berre postar ein del av bileta eg har teke med Iphone-en til no. Det er mange. Det vert fleir.
img0776
img0780
img0781
img0782
img0783
img0789
Alle bileta er tekne med iPhone 3GS, av meg sjølv. høhø.

Meir kjem
Kanskje i kveld, kanskje i morgon. Eg har teke mange bilete og gjort meg mange tankar om korleis folka er her i Valdres, på Leira skule og elles. Litt sånn skråblikk, kan du kalle det. Menmen. Gled deg!

Eg har for øvrig lase ut boka Flytande Bjørn av Frode Grytten. Bokmelding kjem...
bilde 53

Eg vurderer å poste fleire bilete av meg sjølv på bloggen.

... ikkje!

På IKEA har dei kosedyr på badet

img0755
Nei, det var ikkje eg som hengte dei der.

img0756
Det nye er at ting skal kveile seg...

img0757
Kveile, kveile, kveile...

img0752
Eg såg denne og ropte "Panda! =D", men det ser mest ut som ein hund..?

img0753
På eit kjøkken satt det ein ekte panda. Den såg einsam ut. Det sto folk der, så eg torde ikkje gå bort. :C

img0758
Kven designa denne? Den var sjuk. :3

Og litt andre bilete...
img0751
Denne karen dukka opp i skriveboka mi i dag. Mihihi

img0748
Meg i eit nøtteskal: Ein blå Yoshi som druknar seg i snop. *gossemed*

Og sjølvsagt
Orsak for at eg ikkje blogga i dag :'C :'C Lover å blogge D O B B E L T så masse i morgon for å gjere det godt igjen!!! =D =D Kjære lesarane mine, skal aldri svikte dykk igjen </3. Greia er at eg likzom var oppteken frå eg slutta på skulen til no, eg var på skulen og så var eg ute og åt bolle og kjøpte søte vantar, og så var eg på IKEA og så kom eg heim no, og så fekk eg ikkje blogga, åneiåneiånei.. :C </3 </3 </3

Q: Kva tykkjer du om at folk ikkje skriv tre-fire innlegg kvar einaste dag?? Gret du deg i søvn??!
<3<3<3


*spy*

Gjesteinnlegg: Ein tur i kjøleskapet

Eg er dritlei slike utfordringar det går inflasjon i å sende omkring no, så i går lagde eg mi eiga utfordring, som gjekk ut på å sjå på eit bilete av Yoshi-barn, finne noko i kjøleskapet, ta bilete av det og skrive eit lite innlegg på nynorsk om det. Så langt har Anders og Lisa teke utfordringa, men eg vonar fleire gidd, for det var litt morosamt. Og no har lille blå Yoshi fått lage eit gjesteinnlegg om kva han fann i kjøleskapet...

Ein tur i kjøleskapet
img0687

img0688

img0690

img0693
Her ser eg eit høve til å stikke ein tur i kjøleskapet!
img0694
Oh, eg fann noko godt!
img0695
Moahahaha....hihiihhi.
img0697

img0698

img0699

img0700
Åh, nam, mmm, sjokolaadeee.^^
img0701
Nom nom nom nom nom nom
img0703
Hæhæ.
img0705
IIIH! Eg er oppdaga!
img0706
Noes he be stealin' ma chocolate!!!1
img0707
Vegard likte ikkje at eg tok sjokolade.
img0714
Men han kunne visst ta sjølv.
img0715
Her tek eg på meg bambiblikket..
img0716
Yay, eg fekk litt likevel!

Sånn, no kan du få ta utfordringa.

Hoppe i sølepyttar

Sigur Rós - Hoppipolla

img0654img0656
img0658
img0657
img0655img0662
img0636

Hoppipolla tyder "hoppe i sølepyttar". Noko ein hadde høve til å gjere i Oslo i går.
Fø-fø-føkk Senterpartiet.

Flukta frå kvefsebolet

Til forvirra bokmålshorer: kvefs = "veps"

Flukta frå kvefsebolet
Eg tykkjer dette ser ut som ein liten Kirby som har gått på trynet ut av kvefsebolet.
img0618

Ambisiøst klatreplanteprosjekt
Eg såg denne artige veksten, og så følgte eg lina opp. Målet er visst fire etasjar.
img0620
img0619

Eg var på fest
Der var det fine fuglar på veggen. ^^
img0623

Sykkel utanfor spektrum
Manglar praktisk nok båe hjula.
img0635

Eg kan ha gullerot, ja?


Anders har blogg.
Eg er heilt medviten om at det heiter gulrot og ikkje gullerot. Gullerot passa berre betre. ^^

Nyaste kvitter

Nyaste attkvitter


Kategoriar

Månadleg arkiv

Lenkjeliste

hits