Lovord og hugleik

22.nov.2011, 14:58, 10 har kvitra att

Hepp!

Det blei visst ein lang periode utan at eg gav lyd frå meg, men i kommentarfelta har det ikkje vore stilt! Eg har vore innom og lese og godkjent ein masse kommentarar på både gamle og nye innlegg. Om du ikkje fekk med deg alt, drar eg her fram eit lite oversyn:

I innlegget om Yoshi-barn på IFA-messa skreiv eg at kjærasten (som no er blitt eks-en) min kom med ein slengmerknad om at ingen les bloggen min. 13 av dykk følte for å kommentere at han tok feil, og det gjekk om lag slik (mange skreiv meir enn akkurat dette, men det kutta eg vekk for å gjera lista fin, høhø):

Frå Austfold/Østfold..?: Eg les det!
Marita: Eg les og!
kallenamnslaus: Klart vi les :)
anders: jeg leser også, altså
Eirin: æ læs!
skamlaus: Læs òg.
anonym: altså. jeg leser jo. fortell det til kjæresten din, du.
Marta: Eg les òg!
Kong Slafen: Kult... Gi meg en sånn Yoshi.. Og jo jeg leser bloggen nå.. så F your b friend :P 
catta: Eg lesar!
Kine: Eg les! Og eg syntest det var moro òg!  Dette er ein kjempefin blogg! :)
Malene: Er da flere som leser bloggen din! Du legger jo ut så mange fine Yoshibilder (: 

Dette var jo veldig hyggeleg å høyre! Spesielt sidan det var nokre nye namn på den lista. Eg trudde jo eg meir eller mindre kjente til alle som var innom og kommenterte på jamn basis.

Og anna nytt

Den til no mystiske nynorskdama på Libris, som eg ved éi anledning fann ut at heitte Gunvor Edel, har no gitt lyd frå seg på eit innlegg om Nynorsk-Libris! For dei som ikkje gidd å klikke seg vidare til innlegget for å lesa kommentaren, limer eg like greitt inn alt her:

Hohoi, dette var gama! Eg er dama som skriv desse skilta, og ei eg jobber med hadde funne denne sida, så må berre inn og kommentere. Elsker at folk legg merke til nynorsken! At det er nokre skrivefeil må eg berre beklage, men takk til Vegard som "forsvarer" meg...eg jobber i bokhandel ja, og elsker litteratur, men språk er ikkje mitt sterkaste fag. Slær opp alt eg VEIT eg ikkje kan, men elles gjeng det dessverre noko kjapt (tidsklemma!) og då vert noko på dialekt/kva eg bruker seie osv. Spillmagasin er dog eit spel, så eg kan ikkje kalle det noko anna. Men imorgo den dag skal eg kike på alle lappane og sjå kva eg må rette!

Vil elles takk mine supre sjefar som let meg skrive på nynorsk, sjølv om det berre skulle mangle eigentleg då..Ok, eg er på jobb no, så kan ikkje svare/sjekke ut denne bloggen meir no, men som sagt, gama at det vert teke mot med slik glee(og noko sinne, heh)!!

Og kva anna kan ein vel gjera enn å feire:

 

 

Og heilt til slutt ein liten merknad til Marta som lurte på korfor eg lét Android-monstera seia "Tak oss åt leidaren din!" og ikkje "Tak oss åt leiaren din!". Marta har heilt rett i at det etter ordlista skal heite leiaren, men eg valde å bruke ei eldre form når eg først skulle skrive "tak" og "åt". Mange møringar seier og skriv leidar, breidare og så vidare - eg synest det er gromme greier!

10 attkvitter

Þormóðr

22.nov.2011 kl.16:33

Uff då, eg er visstnok den slemme kritikaren frøken Åkre delvis refererer til. Hadde jo ikkje innbilt meg at nokon frå bokhandelen skulle lese kommentaren. Eg var heldigvis so lite observant at eg ikkje forstod at Spillmagasin er eit merkenamn - det er vel verre å bli hakka på av ein feilfri observatør? Men sjølv om det eg skreiv kunne verke krast, so synest jo eg at det er fint og søtt at det vert brukt nynorsk i hovedstaden på denne måten. Som barn trudde jo eg at dei aller fleste i Oslo-området tenkte slik som denne karen:

http://www.aftenposten.no/kultur/Sondre-Gravir-ny-administrerende-direktr-i-Aftenposten-6702794.html

[Dette pleide å være en stolt avis med en grunnmur av blå politikk og riksmål. Nå har dere allerede gått fra full- til tabloidformat, og i tillegg begynt med både kjendissladder og artikler skrevet på nynorsk. Hva blir det neste? En forside dedikert til Palestina? A-endinger? Valg av ansatte ut ifra kjønn fremfor kvalifikasjoner? Vær så snill å gå tilbake til avisens røtter og fokuser på faktiske nyheter igjen, skrevet på et språk som det er mulig å lese uten å brekke seg: Før det er for sent og det eneste reelle avisalternativet som gjenstår i Norge ender opp i søppelkassen sammen med resten av røkkelet.]

Marita

22.nov.2011 kl.16:36

:)

Silje

22.nov.2011 kl.17:46

Det er "normalt" å seie "breidare" på nordsida av Nordfjorden og på sunnmøre, men "leidaren" har eg aldri høyrt før.

Så bra at du gjev lyd frå deg igjen! :)

anders

22.nov.2011 kl.20:54

woot woot, snart er du famous i alle bokhandler

Maria;)

22.nov.2011 kl.21:23

yay:)

kallenamnslaus

24.nov.2011 kl.04:12

Her var det livsteikn, ja :) Etter at innleggsfrekvensen brått gjekk ned i midten av mai byrja eg meir og meir å tru at neste innlegg kom til å vera nedlegging :\ Glad eg tok feil. Har jo nesten vori nynorsklaus sidan sidemålseksamen 1. juni (6-ar :D), så det var på tide no :P

Former som leidar og breid ser flotte ut, synd d-en ikkje kan vera der. Likar òg at du har fått ein slær i svaret frå Libris (burde vel ha skrivi fengi sånn mens eg enno kan?). Elles har eg ikkje så mykje meir å skriva midt på natta, men skal fylgja med i dagane som kjem.

Vegard

24.nov.2011 kl.12:08

Þormóðr: Høhø, det er sjølvsagt lettare å ta kritikk frå ein som sjølv gjer litt mindre feil. Menmen.

Ja, folk seier mykje artig om avisspråket! Har høyrt og lese masse artig. Folk har tydelegvis for få bekymringar i livet og greier å ta det som eit angrep på seg og sin eigen person om det er nynorsk i avisa. Forstå det den som kan.

Vegard

24.nov.2011 kl.12:12

Silje: Ja, eg høyrde "breidare" da eg var på Sunnmøre. "Leidaren" er kanskje mindre vanleg? Litt "breidare", hehe.

Godt å høyre folk liker å høyre frå meg igjen. ;)

Vegard

24.nov.2011 kl.12:17

kallenamnslaus: Mja, eg har no starta og lagt ned så mange bloggar no at det skal meir til enn ein periode med tørke for å ta livet av denne bloggen.

Grattis med 6-ar på eksamen! Det var deg vel unt.

Eg håpar det kjem meir i dei nærmaste dagane. Me faor sjao.

Marta

24.nov.2011 kl.21:40

Juhu! Livsteikn! Ikkje vore innom på ein stund, men kom brått på kva som mangla i kvardagen, so kjappa meg inn hit. Då var det kjekt å sjå tre nye innlegg ^^

Men no er det litt flautt at eg er frå Møre og Romsdal, for eg kan ikkje kome på desse orda. Eller, "breidare" kan eg nok gå med på at nokre seier (sjølv seier eg "breiare" (eller kan hende meir "bræiare")), men eg har inga aning om kvar dei seier "leidaren". Volda, deromkring? (der eg kjem på at du har vore, iallfall)

Og eg likte særs godt avslutninga på det siste attkvitret ditt: "Me faor sjao." =)

Skriv eit nytt attkvitter!

Nyaste kvitter

Nyaste attkvitter


Kategoriar

Månadleg arkiv

Lenkjeliste

hits