Full blekksprut

20.nov.2011, 23:56, 9 har kvitra att

Hei! Tenkte eg skulle poste eit livsteikn!

Den siste tida har eg funne alt anna å halde på med enn å kvitre. Noka unnskylding eller forklaring tenker eg ikkje å komma med, men her er eg no.

Sidan sist har eg kjøpt meg iPhone igjen, og i den anledninga har eg lasta ned Blogg.no-appen. Eg prøver å få bildet midt i teksten.

Google "drunk(en) octopus", så skjønner du kva det går ut på. Denne fann eg på ein gutedo på Blindern. Ikkje eg som har fare med tusj, altså.

Ellles har eg lese nokre gode bøker i det siste! "Når ein fyrst skal skyte nokon" av Arnfinn Kolerud, "Ivar Nimme" av Arne Hjeltnes, "Saganatt" av Frode Grytten, "Prøvetid" av Edvard Hoem. Sjekk ut! No for tida er eg spent på den nye til Ragnar Hovland.

Koss gjeng det med deg?

9 attkvitter

Jens

21.nov.2011 kl.18:28

Alt vel, pedagogikk og norskeksamen står for tur så det er nokså travelt.. Vil du anbefale Saganatt? Har heilt forelska meg i Grytten, så eg trur eg må ta den fatt no i desse komande joletider.

God eksamen (som eg reknar med du har)!

JULIA

21.nov.2011 kl.19:22

Her er alt bra! Driver med nynorsk på skolen nå, det får meg til å tenke på deg. Jeg hadde glemt at det var så mange regler. Men Frode Grytten skal hjelpe meg igjennom det, og en gammel novellesamling jeg fant på loppemarked. Håper høsten har vært fin!

Marita

22.nov.2011 kl.12:27

Hausten er fin, i alle fall sidan snøen ikkje har meldt sin ankomst endå, og eg trur eg må ta til å lese Saganatt, ja.. Du har sikkert lese den allereie, men om ikkje vil eg verkeleg anbefale deg Fiolinane av Jan Roar Leikvoll.

God haust, kjekt å ha deg tilbake! :D

Vegard

22.nov.2011 kl.14:02

Jens: Travle juletider vil snart avløyse travle eksamenstider, så eg held meg i gamet. "Saganatt" er absolutt å anbefale! Grytten er ein pervers moromann som kan skrive gode bøker. Eg kan godt skrive eit skikkeleg innlegg om "Saganatt" kor eg går litt gjennom gode og dårlege sider ved boka (eg har sjølvsagt eit hav av merknader til språket). Eg trur eg vil gjera det.

God eksamen til deg også! (Eg har fire av dei, så eg treng dei lykkeønskingane eg kan få.)

Vegard

22.nov.2011 kl.14:05

JULIA: Haha, det er like artig kvar gong folk tenker på meg når dei ser nynorsk. Føler eg har oppnådd noko her i livet, liksom.

Grytten kan vera meir til forvirring enn til hjelp for mange, for han skriv ikkje akkurat erketypisk nynorsk. Og fleire av formene han bruker i "Saganatt", kjem til å gå ut av rettskrivinga neste år, f.eks. "fikk" og "gikk" for "fekk" og "gjekk". Menmen. Han skriv gode bøker!

Hausten har vore kjekk og grei, den, håper din har vore sameleis!

Vegard

22.nov.2011 kl.14:07

Marita: Eg er vinterbarn, så eg elskar snø og kaldt vêr, hehe. Men slapseføre om hausten er jo aldri kjekt, så eg skjønner kva du meiner.

"Fiolinane" er notert! Ikkje høyrt om før, men høyrest spennande ut.

God haust til deg også! ;)

Marita

22.nov.2011 kl.16:44

Er vinterbarn sjølv, så snøen og frosten er velkomen, men før den (og etter) er det ekkelt slaps og det er så bale.. Grytten er ikkje til mykje nynorskhjelp, nei, han skriv Odda-nynorsk (hehe) der "fikk" og "gikk" er gjengangarar. Men som du seier er bøkene veldig gode, og eg har høyrt at "Bikubesong" er veldig morosam på lydbok, har akkurat lese den sjøl og den fall absolutt i smak.

Lag gjerne eit innlegg om "Saganatt", Vegard (og gje meg ein lyd om kva du tykte om "Fiolinane" når du kjem så langt) :D

Frå Austfold/Østfold..?

22.nov.2011 kl.16:49

Med meg er det bra. I dag har eg hatt halvdagsprøve i nynorsk så då passa det godt å leggja inn eit lite livsteikn :)

(PS: Såg innlegget då det kom, men mangla noko å skrive om :P)

Vegard

24.nov.2011 kl.12:10

Marita: Odda-nynorsken er ganske spesiell, ja. Men eg må seia at nynorsken i boka blei betre etter kvart. Fleire av formene han bruker, er jo sånne former eg på ein måte skulle ønskje var meir gjengs i nynorsk. F.eks. "ærlig" for "ærleg".

"Bikubesong" er ei fantastisk bok! Eg likte den veldig godt.

Skal sjå om eg får lånt "Fiolinane" på biblioteket snart. Eksamensperioden min begynner neste veke, men eg pleier å kople av med å lesa skjønnlitterært, så det blir tid til å lesa.

Skriv eit nytt attkvitter!

Nyaste kvitter

Nyaste attkvitter


Kategoriar

Månadleg arkiv

Lenkjeliste

hits